De werkzaamheden van de Technische commissie bodem zijn grotendeels afgebouwd, vooruitlopend op het opnemen van bodemregelgeving in de Omgevingswet.
De commissieleden en medewerkers van het secretariaat namen op 13 april 2016 afscheid van elkaar en van de collega’s van de bodemwereld.
De in opdracht van de TCB gemaakte film ‘Dichtbij de bodem’ ging tijdens de receptie in première en de voorzitter van de TCB bood de essaybundel ‘De toekomst van de bodem’ aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) aan. De essays zijn geschreven door (oud-) leden en -medewerkers van de TCB en richten zich op de wereld in 2050 en wat in dat perspectief belangrijke wetenschappelijke vragen in het bodemdomein zijn. De bundel is te downloaden van deze website, onder publicaties. De website zal in ieder geval nog heel 2016 toegankelijk zijn. Lees hier de essaybundel.
Voor de resterende wettelijke taken van de commissie tot de overgang naar de Omgevingswet is een voorziening getroffen. U kunt hiervoor contact opnemen met IenM via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit is ook het adres voor andere vragen en het opvragen van publicaties van de TCB.

design by Het Lab | build by nieta